Akkumulátorok – 2 évente cserélni kell!

Minden pénztárgép 1, 2 vagy akár 3 darab gyárilag beépített akkumulátorral kerül üzembe helyezésre, amelyek több funkciót is ellátnak. Memóriában rögzített adatok védelmére szolgáló akkumulátor. Adatok zavartalan továbbítását szolgáló, úgynevezett AEE akkumulátor. Hordozható géptípusokban áramellátás nélkül, akkus üzemmódot biztosító akkumulátor. Sajnos minden akkumulátorról elmondható, hogy az élettartamuk véges, így bizonyos idő után cserére szorulnak.

Összehasonlítás a jó és rossz állapotú akkumulátorral

Az akkumulátorok elhasználódásuk során nem csak kapacitásukat veszítik el, akár a cellákban lévő elektrolitot vagy savat is bocsáthatnak ki magukból. Előfordulhat az elektronikai panel rongálódása is a kipárolgó sav hatására.

Fiscat akkumulátorok

A zárt és szigetelt AEE akkumulátorban gáz fejlődhet, mely a külső borítást felpuffasztja, előfordulhat az akkumulátor felrobbanása vagy akár tüzet is okozhat.

Kollégáink minden évben felülvizsgálják az akkumulátorok állapotát és javaslatot tesznek az üzemeltetőnek az akkuk cseréjéről. Általában elmondható azonban, hogy a pénztárgépek akkumulátorait 2 évente cserélni kell.